Julehygge med julebag

Tiden iler og vi er nu kun 10 dage fra juleaften.

Datoen vi skriver er: 

10 dage som skal fyldes ud med julehygge og lidt arbejde for kan ikke holde ferie hele december – selvom jeg ville elske det. Jeg har holdt ferie fra 23. november og frem til 10. december, har nydt nogle stille dage i sommerhus med familien på Marielyst og ellers bare nydt tiden hjemme.

Nå, men det var ikke mig det skulle handle om i dette indlæg, det skal derimod omhandle dagens afsnit i denne julekalender som skrives af en flok skønne bloggere i netværket hos Bloggers by Heart.  Du kan smutte ind og læse, hvad de andre har skrevet under deres dag, det er spændende læsning.

Vi har alle fået tildelt en dato, som er VORES og vi kan fylde kalenderen op med det som betyder noget for os i december.

Når december er kommet godt i gang, starter jeg sammen med mine børn op på at få bagt julesmåkager.

Vi plejer at bage forskellige småkager. Konfekt gør vi ikke meget i, da vi ikke føler os nok kreative til andet en marcipan og nougatsnitter.

I år har vi bagt pebernødder, efter en opskrift som har fulgt mig siden jeg var barn.
Vi har også bagt, havregrynskager – biscottier – norske klejner – engelske pebernødder

Det at stå i køkkenet omgivet af mine børn, er for mig et dejligt og helligt tidspunkt. De står der dybt koncentreret med fingrene i de forskellige deje og de triller og trykker, smager og griner – det hele emmer af julehygge.

Når duften begynder at brede sig i huset, er det som om, at nu går op for mig at julen nærmer sig, det trods at jeg har købt julegaver og pyntet op, men duften af julesmåkager er med til at sætte mig i stemning. I år skal vi fejre jul i vores eget hus, vi købte hus i foråret og flyttede ind i sommers – det har været sjovt at pynte op anderledes end vi normalt gør, da huset jo er anderledes end det vi kommer fra.

Juleaften og juledagene står på at julehygge om gæsterne på Lalandia, hvor jeg til dagligt arbejder…gade vide hvor mange der spiser burgere inden julemiddagen?

Jeg vil slutteligt – ønske jer alle en

 

Share on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Posted in jul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *