Norske klejner

Jeg har været så heldig, at få fat i en god opskrift på norske klejner.

500 g mel
25 g gær
1 spsk sukker
Skal fra 1 revet citron
2 tsk kardemomme
150 g smør
3 æg
2,5 dl sødmælk
3 pakker palmin

Mælk lunes sammen med smørret.
Rør gæren ud i det lune.
Sukker, kardemomme og skal blandes i sammen med sammenpiskede æg.
Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt godt.

Hæver 30 minutter.
Dejen rulles ud i 1 cm tykkelse og skæres ud til klejner, lav hul i midten så de kan vrides eller som jeg gjorde, lavede hullet bredt, så ligner de lidt dem fra bageren.

Koges i palminen 1 minut på hver side, lægges derefter på fedtsugende papir.

Jeg har pyntet mine med citronglasur.


– Posted using BlogPress from my iPhone

Share on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Posted in jul

2 thoughts on “Norske klejner

  1. Hej Fru. Rosenbak

    Vi bruger en opskrift næsten magen til i vores familie. Vidste ikke at de hedder Norske Klejner 🙂

    Vi lægger ikke glasur på, og så vrider vi klejnerne. Men smagen er sikkert den samme. Det er de bedste klejner jeg kender, så jeg kan varmt anbefale denne opskrift 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *